SI
Show menu

Od srede do sobote sejem Alpe-Adria: Turizem in prosti čas, Gospodarsko razstavišče, Ljubljana

28. 1. 2015
Spoštovani predstavniki medijev, 

Gospodarsko razstavišče v Ljubljani je ta teden od srede do sobote v znamenju turizma in kulinarike. Od 28. do 31. januarja 2015 bosta potekala kar dve sejemski prireditvi:

Alpe-Adria: Turizem in prosti čas in 9. Mednarodni strokovni sejmi okusov – gastronomija, pijača, kava, slaščičarstvo, pekarstvo, gostinsko-hotelska oprema, sladoled in vino. 

Slovesno odprtje turističnega sejma bo v sredo, 28. januarja, ob 12.00 uri. Sejem bo uradno odprl Gorazd Žmavc, minister za Slovence v zamejstvu in po svetu. Navzoče bosta nagovorila ljubljanski župan Zoran Janković in mag. Iztok Bricl, direktor Gospodarskega razstavišča. Nagrado za kakovost in odličnost v turizmu Jakob bo podelil Zdravko Počivalšek, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Vlade RS. Minister bo po odprtju v pogovoru z Dragom Bulcem, predsednikom Društva turističnih novinarjev FIJET Slovenije, razgrnil svoje poglede o razmerah v slovenskem turizmu. V pogovoru sodelujejo predstavniki strokovne javnosti.

Vabljeni, da se nam pridružite ob 13.00 uri v dvorani Povodni mož:

Pogovor z Zdravkom Počivalškom, ministrom za gospodarski razvoj in tehnologijo, o vizijah in potrebnih ukrepih za hitrejši razvoj slovenskega turizma

Sejem Alpe-Adria: Turizem in prosti čas v organizaciji Gospodarskega razstavišča je osrednji turistični dogodek regije Alpe-Jadran, ki vključuje turistično ponudbo regije pa tudi bolj oddaljenih destinacij. Na njem se predstavlja 330 turističnih ponudnikov iz 12 držav.

Letošnji poudarek sejma je na aktivnem turizmu. Pohodništvu, kolesarjenju in ribolovu se kot novost pridružujejo ekstremni, adrenalinski in urbani športi. Njihovo predstavitev z brezplačnimi predstavitvenimi tečaji bo popestrila še komisijska prodaja rabljene športne opreme v organizaciji športnega društva Alive. 

Med slovenskimi razstavljavci je mogoče najti vse pomembne protagoniste v turizmu, od Javne agencije Spirit Slovenija, turističnih agencij do Turistične zveze Slovenije, Planinske zveze Slovenije, Turizma Ljubljana, Združenja turističnih vodnikov Slovenije, podjetij in institucij, ki se ukvarjajo s turizmom, ter raznih lokalnih društev, ki poskrbijo za to, da je na sejmu živo, pestro, zeleno, okusno in zabavno. Prav prek njihovih predstavitev je mogoče spoznati pisano kulturno in etnološko izročilo slovenskih pokrajin, tudi v zamejstvu, kot sestavni del turistične ponudbe.

Predstavljajo se tudi tuje destinacije od daljne Indije do turističnih ponudnikov iz Avstrije, Italije, Madžarske, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Vojvodine, Nepala, Grčije in Tunizije. 

Obiskovalce po sejmu usmerjajo posebne ikone, ki ponazarjajo štiri najbolj prepoznavne tipe turista: t. i. počitnikarje, zasvojence z aktivnim turizmom, popotnike in izletnike. Organiziranim skupinam pa so na voljo turistični vodniki. Sejem je križišče in stičišče za številna strokovna srečanja in predstavitve. Že tradicionalno se na njem srečujejo turistični novinarji Fijet in Združenje turističnih vodnikov Slovenije. Bogat program obsega prek 50 različnih dogodkov. 

Vabljeni, da si preberete še sporočilo za javnost. Dobrodošli na sejmu! Pridružite se nam na slovesnem odprtju. Vabilo v priponki.

Akreditirate se lahko prek spletnih strani ali osebno v Novinarskem središču v paviljonu Jurček.

Za vse informacije smo vam z veseljem na voljo.

Novice

03.01.2023

Prijave za nagrado Jakob možne še do 10. januarja

Podaljšali smo rok za prijavo in oddajo dokumentacije.
Preberi več >>
19.10.2022

Prijave za nagrado Jakob 2023 so odprte!

Tema 12. izbora za nagrado Jakob je "Tematska pot kot turistični proizvod".
Preberi več >>
17.10.2022

33. sejem Alpe-Adria od 15. do 18. februarja 2023

33. sejem Alpe-Adria – sejem turizma, kampinga in karavaninga bo potekal od 15. do 18. februarja 2023
Preberi več >>
Arhiv novic »