Alpe-Adria

Prihaja 33. sejem turizma, kampinga in karavaninga Alpe-Adria

Med 15. in 18. februarjem bo Gospodarsko razstavišče v znamenju turizma in gastronomije, saj se bosta hkrati odvili dve sejemski prireditvi, 33. sejem turizma, kampinga in karavaninga Alpe-Adria ter 16. mednarodni strokovni sejmi okusov GastEXPO.

Na 33. sejmu Alpe-Adria, bo svoja doživetja predstavljalo več kot 250 ponudnikov turističnih storitev iz Slovenije, Tunizije, Nepala, Avstrije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije in Italije. Prav tako pa bo svojo turistično ponudbo predstavila država partnerica sejma, Črna gora.

Odvilo se bo prek 50 dogodkov z različnimi vsebinami od kolesarstva, plezanja, kulinarike, različnih outdoor aktivnosti do predstavitev novosti na področju turizma, njegove digitalizacije in trajnosti. Kamping in karavaning postajata vse bolj priljubljena oblika oddiha v naravi, zato bo na sejmu predstavljena široka ponudba šotorov in kamping ter karavaning doživetij. Na sejmu bo že 12. podeljena nagrada Jakob za kakovost in odličnost v regiji Alpe Jadran. Tokrat je Jakoba na temo na Tematska pot kot turistični proizvod prejel projekt Tematska pot Drvošec in Center za obiskovalce Cerkniško jezero, Javnega zavoda Notranjski regijski park. Prijavili so projekt, ki je v letu 2022 pridobil pomembno nadgradnjo. Na izhodišču Tematske poti Drvošec je vrata odprl Center za obiskovalce Cerkniško jezero. Obogaten je z interaktivno razstavo, kjer lahko obiskovalci pred ali po sprehodu na tematski poti, odkrijejo skrivnostni svet mističnega Cerkniškega jezera in prisluhnejo zgodbam o njegovih preobrazbah.
33. sejem Alpe-Adria bo na slovesnem odprtju uradno odprl Matjaž Han, minister za gospodarstvo, turizem in šport. Po uradnem delu sledi tudi pogovor z ministrom, ki ga bo vodil predsednik Društva turističnih novinarjev Drago Bulc.

SPREMLJEVALNI PROGRAM
Dogajanje v razstavnih dvoranah spremlja bogat spremljevalni program s predavanji, predstavitvami, okroglimi mizami in novinarskimi konferencami z aktualnimi vsebinami na področju turizma.

>> Vabljeni, da spremljevalni program spremljate na spletni strani. <<

SEJMI OKUSOV GASTEXPO
Tradicionalno vzporedno potekajo tudi 16. mednarodni strokovni Sejmi okusov GASTexpo, v organizaciji Primorskega sejma. Pripravljajo pravi sprehod po gastronomiji – od ponudbe pijač, kave, slaščičarstva, pekarstva, sladoleda, vina in opreme za gostinstvo ter hotelirstvo do predavanj, delavnic in interaktivnih izobraževanj – od šole peke pic, slaščičarskih in pekarskih delavnic, do priprave kave. Dogajanje bodo popestrila tudi mednarodna tekmovanje – udeleženci se bodo pomerili v pripravi pice za laskav naziv »Naj picopek Slovenije«.

Z eno vstopnico je mogoče obiskati obe sejemski prireditvi.

ODPIRALNI ČAS in VSTOPNINA
Sejem je odprt od srede, 15. februarja, do petka, 17. februarja, od 10.00 do 19.00 ure in v soboto 18. februarja do 10.00 do 18.00. Vsak obiskovalec ob nakupu vstopnice prejme Oddih, prilogo časopisa Dnevnik, ki je hkrati tudi sejemski katalog.

Redna vstopnica znaša 8, s popustom 6 evrov, na voljo pa je tudi družinska vstopnica (2 odrasli osebi in do 3 otroci) za 16 evrov.

>> Cenejše vstopnice, po ceni 6 evrov si obiskovalci lahko zagotovijo na spletni strani. <<

Obiskovalci se lahko z vstopnico brezplačno zapeljejo z avtobusi Ljubljanskega potniškega prometa.

>> Prilagamo vabilo na slovesno odprtje TUKAJ. <<
Dobrodošli, da se nam pridružite v sredo, 15. februarja ob 13.00 uri v dvorani Urška.

Vabimo vas, da se za ogled sejma akreditirate prek spletne strani ali osebno v Novinarskem središču v paviljonu Jurček. Novinarsko središče je odprto v času sejma od 9.45 do 18.30 ure.

Za vašo medijsko pozornost se vam najlepše zahvaljujemo. Za podrobnejše informacije smo vam z veseljem na voljo.