Alpe-Adria

32. sejem Alpe-Adria tudi uradno odprt

 32. sejem za zeleni in aktivni turizem Alpe-Adria, ki bo na Gospodarskem razstavišču potekal vse do sobote, 26. marca je tudi uradno odprt. Mag. Iztok Bricl, direktor Gospodarskega razstavišča je na otvoritvi opozoril na posledice koronavirusa, ki so prizadele tako turizem kot tudi sejemsko dejavnost. Izpostavil je priložnosti, ki jih ponuja outdoor turizem in trajnostna naravnanost. Letos so že 11. podelili mednarodno nagrado za turistično kakovost in odličnost v regiji Alpe Jadran, ki so jo poimenovali po prvem turistu – romarju Jakobu.

»Zaradi priložnosti, ki jih ponuja zeleni, aktivni t.i. outdoor turizem bo tovrstni turizem v fokusu letošnjega sejma Alpe-Adria. Tudi trajnostna naravnanost in na drugi strani zdravstvena situacija, ki ni naklonjena masovnemu druženju, nas kot turiste pospešeno usmerjata v zeleni in aktivni outdoor turizem. In Slovenija tu lahko vidi svojo priložnost, kar se opazi tudi na sejmu in na razstavnih prostorih,« je na otvoritvi povedal mag. Iztok Bricl, direktor Gospodarskega razstavišča.

Navzoče je nagovorila še mag. Ilona Stermecki, v.d. direktorice Slovenske turistične organizacije, ki je izpostavila posledice koronakrize, ki so pomembno vplivale na turizem prav tako pa tudi na navade turistov. »Slovenija na globalnem turističnem zemljevidu že dolgo ni neznanka. Je destinacija, ki se po različnih kriterijih, predvsem pa po udejanjanju trajnostne zaveze, varnosti, avtentičnosti in gostoljubnosti uvršča v sam vrh. Pomembno k prepoznavnosti prispevajo tudi naši vrhunski športniki, ki jih lahko uvrščamo med ambasadorje slovenskega turizma,« je še dejala.

Na otvoritvi je bila podeljena 11. nagrada Jakob za odličnost in kakovost v turizmu. Letošnji ambasadorji na temo Inovativna kolesarska doživetja so postali ARS VIVA, Zavod za kulturno integracijo in socializacijo družbenih skupin s projektom Kolesarstvo za gibalno ovirane osebe. Komisija pod vodstvom prof. dr. Janeza Bogataja je svojo odločitev utemeljila: »Projekt gibalno oviranim osebam omogoča aktivno preživljanje prostega časa in spoznavanje naravnih ter kulturnih okolij na lokalni in regionalni ravni.«

Spremljevalni program za prihodnje dni si lahko ogledate TUKAJ

Mednarodni sejem za aktivni oddih v naravi Alpe-Adria in Sejmi okusov, ki potekajo v organizaciji Primorskega sejma, bodo odprti še vse do sobote, 26. marca. Četrtek in petek od 10.00 do 19.00 ure in v soboto od 10.00 do 18.00. Vsak obiskovalec z nakupom vstopnice ob vhodu na sejmišče prejme sejemski katalog revijo Oddih s seznamom razstavljavcev in opisom obsejemskega dogajanja. Prelistaje ga tukaj

Redna vstopnica znaša 7 €, s popustom 5 €, na voljo pa je tudi družinska vstopnica (2 odrasli osebi in do 3 otroci) za 15 €.

Cenejše vstopnice, po ceni 5 € si obiskovalci lahko zagotovijo na spletni strani, v času veselih uric »Happy Hour« in člani različnih združenj in društev.

Gospodarsko rastavišče in Primorski sejem od vsake prodane vstopnice 1 evro darujeta Rdečemu križu Slovenije za Pomoč beguncem iz Ukrajine.

Vabimo vas, da se za ogled sejem akreditirate prek spletnih strani ali osebno v Novinarskem središču v paviljonu Jurček.

Za vašo medijsko pozornost se vam zahvaljujemo, za dodatne informacije smo vam z veseljem na voljo.