Alpe-Adria

Vrača se Alpe-Adria, sejem za zeleni in aktivni turizem

Oddahnite si! Vrača se sejem za zeleni in aktivni turizem Alpe-Adria!

Po dveh letih premora se na Gospodarsko razstavišče v Ljubljani vrača sejem za vse, ki želijo aktivno preživljati svoj prosti čas. V organizaciji Gospodarskega razstavišča bo od 23. do 26. marca 2022 potekal
32. sejem za zeleni in aktivni turizem Alpe-Adria, ki se mu v organizaciji Primorskega sejma pridružujejo
15. mednarodni strokovni Sejmi okusov GASTexpo & Sladoled.

Na osrednjem turističnem dogodku regije Alpe Jadran lahko obiskovalci dobijo nemalo novih idej za aktivni oddih v naravi in s ponudniki turističnih storitev navežejo osebni stik, ter tako doživijo destinacijo oziroma storitev bolj osebno.

Letos se bo predstavilo več kot 130 ponudnikov turističnih storitev iz Slovenije, Avstrije, Bosne in Hercegovine, Češke, Hrvaške, Italije in Nepala ter več kot 150 članov Turistične zveze Slovenije. Obiskovalce pa čaka predvsem pestra ponudba hrvaških turističnih ponudnikov, saj se bo le-teh predstavilo preko 30.

Zaradi priložnosti, ki jih ponuja produkt aktivnih počitnic in športnih dosežkov Slovenije, bo outdoor turizem eden od osrednjih vsebinskih poudarkov, kot tudi pomen trajnostnega turizma, v katerega nas usmerjajo okoljske in zdravstvene razmere.

Na sejmu bodo že 11. podelili nagrado Jakob za kakovost in odličnost v regiji Alpe Jadran. Tokrat je Jakoba na temo Inovativna kolesarka doživetja prejel projekt Kolesarstvo za gibalno ovirane osebe ARS VIVA, Zavoda za kulturno integracijo in socializacijo družbenih skupin. Prijavili so projekt, ki ponuja izposojo prilagojenih koles in s tem omogoča izboljšanje kakovosti življenja ranljivim skupinam ter aktivno vključevanje v družbo.

Dogajanje v razstavnih dvoranah spremlja bogat spremljevalni program s predavanji, predstavitvami, okroglimi mizami in novinarskimi konferencami.

SPREMLJEVALNI PROGRAM 2022
Vabljeni, da program, ki se še dopolnjuje spremljate na spletni strani Spremljevalni program 2022.

ODPIRALNI ČAS in VSTOPNINA
Sejem je odprt od srede, 23. marca, do petka, 25. marca, od 10.00 do 19.00 ure in v soboto 26. marca do 10.00 do 18.00. Vsak obiskovalec ob nakupu vstopnice prejme Oddih, prilogo časopisa Dnevnik, ki je hkrati tudi sejemski katalog.

Redna vstopnica znaša 7, s popustom 5 evrov, na voljo pa je tudi družinska vstopnica (2 odrasli osebi in do 3 otroci) za 15 evrov.
Cenejše vstopnice, po ceni 5 evrov si obiskovalci lahko zagotovijo na spletni strani.

Vzporedno že tradicionalno potekajo v organizaciji Primorskega sejma 15. mednarodni strokovni Sejmi okusov GASTexpo & Sladoled s ponudbo gastronomije, pijač, kave, slaščičarstva, pekarstva, gostinsko-hotelske opreme, sladoleda, vina ter številnimi delavnicami, predstavitvami in tekmovanji. Z eno vstopnico je mogoče obiskati obe sejemski prireditvi.

Vabimo vas, da se za ogled sejma akreditirate preko spletne strani Akreditacije ali osebno v Novinarskem središču v paviljonu Jurček. Novinarsko središče je odprto v času sejma od 9.45 do 18.30 ure.

Za vašo medijsko pozornost se vam najlepše zahvaljujemo. Za podrobnejše informacije smo vam z veseljem na voljo.