SI
Show menu

Za obiskovalce

Sejem je edinstvena priložnost, da se pobliže spoznamo med seboj. Regije iz sosednjih oziroma bližnjih držav skupnega prostora Alpe-Jadran. Drugi nas in mi druge. Da pa tudi slovenski turist odkrije in prepozna, kako raznolika in hkrati avtentična je zelena, zdrava in aktivna Slovenija. Cilj je pot, pravijo. Prvi cilj na tej poti pa je sejem – Mag. Iztok Bricl, direktor Gospodarskega razstavišča

Poiščite svojo avanturo v ponudbi za zeleni, aktivni in zdravi turizem.

Sejem Alpe-Adria želi obiskovalcem predstaviti turistične ponudnike, ki ponujajo ideje za preživljanje prostega časa, počitnic, izletov ter predstavljajo enkratna doživetja zanje (storitve, opremo, izobraževanje, izkušnje, doživetja, spoznavanje novosti …).


Vas zanima, kateri tip turista ste?

  • Ste zasvojeni s potovanji? Ljubitelj bolj ali manj oddaljenih aktivnih potovanj in raziskovanj? Ljubitelj samostojno organiziranega dopusta?  – potem ste POPOTNIK.
  • Zasvojenec s krajšimi in daljšimi počitnicami? Vaš cilj je dobro počutje v času počitnic in čim več krajših počitnic – potem ste POČITNIKAR.
  • Ljubitelj kratkih izletov v bližnjo in daljno okolico in vas zanimajo kultura, umetnost in zgodovina ter občudujete znamenitosti urbanega okolja (urbani turisti) – potem ste IZLETNIK.
  • Ljubitelj aktivnega preživljanja prostega časa? Svoj prosti čas, izlete, vikende, počitnice posvečate nišnim interesom (kolesarji, pohodniki, ljubitelji adrenalinskih športov, golfisti, ribiči, ljubitelji eko turizma, čebelarji itd.) – potem ste AKTIVNI TURIST.
  • Iščete personalizirana doživetja, ki vam omogočajo osebno rast in odmik od hitrega življenjskega tempa, da si napolnite baterije in poskrbite za svoje celostno zdravje (detox, razvajanje, umiritev, sproščanje) – potem ste RELAKSIRANEC.
  • Ste ljubitelji kulinaričnih doživetij v prijetnem okolju s spoznavanjem zdrave, lokalno pridelane hrane in pijače? Želite okusiti in izkusiti presežke – potem ste GASTRONOM.
  • Tehnološko napreden turist? Dostopate do informacij, ki vas zanimajo, in primerjate ponudbe ter dopolnjujete svoje izkušnje skozi virtualni svet. Pomemben vam je trajnostni pristop do družbe in okolja. Izredno vešči in vajeni ste komuniciranja po družbenih omrežjih. Na potovanjih pa vas morda bolj privlačijo zabavne prireditve, koncerti idr.., manj pa konvencionalne kulturne znamenitosti – potem ste DIGITALEC.

Novice

28.03.2022

Uspešno izpeljan 32. sejem Alpe-Adria

Za nami je 32. sejem za zeleni in aktivni turizem Alpe-Adria in 15. mednarodni strokovni Sejmi okusov GASTexpo & Sladoled, v organizaciji Primorskega sejma ...
Preberi več >>
23.03.2022

32. sejem Alpe-Adria tudi uradno odprt

32. sejem za zeleni in aktivni turizem Alpe-Adria, ki bo na Gospodarskem razstavišču potekal ...
Preberi več >>
28.02.2022

11. nagrada Jakob  - ˝Inovativna kolesarska doživetja˝

Nagrada Jakob za odličnost in kakovost v turizmu, ki jo v okviru turističnega sejma Alpe-Adria podeljujemo že 11. leto zapored ima novega ambasadorja ...
Preberi več >>
Arhiv novic »