SI
Show menu

Novice

23. 1. 2013

Od jutri parada turizma na GR

Načrtujete v prihajajočih mesecih in tednih oddih za podaljšan vikend ali praznike? In počitnice v poletnih mesecih? Vabljeni po ideje in informacije na Gospodarsko razstavišče, kjer bo od jutri, 24., do nedelje, 27. januarja potekal turistični sejem Alpe–Adria: Turizem in prosti čas.
Preberi več
23. 1. 2013

Vinske ceste kot del vinskega turizma

Letošnja novost na sejmu je prvo strokovno Srečanje vinarjev, vinogradnikov in strokovnjakov s področja turizma iz regije Alpe-Jadran. Obsega strokovno konferenco z okroglo mizo s predstavijo vinskega turizma: Vinske ceste kot del vinskega turizma v različnih regijah Alpe-Jadran.
Preberi več
22. 1. 2013

Spoznajte (ne)znano zamejstvo

Bi se kdaj odpravili na enodnevni izlet ali krajši oddih na ono stran meje? Obiskali Slovensko Porabje na Madžarskem, avstrijsko Koroško ali Štajersko ali pa Benečijo, Rezijo, Kanalsko dolino, Tržaško in Goriško v sosednji Italiji?
Preberi več
21. 1. 2013

Odkrivajte Slovenijo s QR kodo

Na razstavnem prostoru Združenja turističnih vodnikov Slovenije se predstavljajo topografski zemljevidi Slovenije, prek katerih dostopate na 140.000 točk, vrednih obiska, na osnovi 194 »kurjih kod« (QR kod) in pametnega telefona ali s pomočjo klasičnega brskalnika na računalniku.
Preberi več
20. 1. 2013

Nordijska hoja in tek

Radi tečete? Je nordijska hoja vaša najljubša oblika rekreacije? Ali zgolj razmišljate, da bi se začeli ukvarjati s tekom ali nordijsko hojo? Začetnike in vse tiste, ki bi želeli izboljšati tehniko teka ali nordijske hoje, kako pravilno teči in katere so pravilne tehnike nordijske hoje, vabimo na demonstracije teka in nordijske hoje.
Preberi več
15. 1. 2013

Oglejte si sejem z vodniki

Individualne obiskovalce in organizirane skupine bodo po sejmu usmerjali in jih strokovno vodili predstavniki Združenja vodnikov Slovenije.
Preberi več
14. 1. 2013

Lesena plovba na sejmu Alpe-Adria

Zakaj ne iz lesa? Zakaj ne na podlagi izkušenj, ki segajo več kot 100 let v preteklost? Inovativno, tako da združuje tradicijo z moderno gradnjo in tehnologijo, svoje rokodelske spretnosti in veščine na Salonu plovil vse dni sejma demonstrira rokodelec Anže Logar, samostojni podjetnik, ki zastopa blagovno znamko Lakercraft.
Preberi več
8. 1. 2013

Po etapah krožne poti Alpe-Adria

Ste pohodniki in radi spoznavate doline in višini sosednjih pokrajin? Obiščite sejem Alpe–Adria: Turizem in prosti čas in si dodbra oglejte novo, dolgo in označeno pohodniško pot, ki je nastala v okviru sodelovanja treh dežel, to je Avstrije, Slovenije in Italije na področju pohodniškega in trajnostnega turizma na območju Alpe-Jadran.
Preberi več
8. 1. 2013

Potegujte se za nagrado Jakob!

Gospodarsko razstavišče na sejmu podeljuje nagrado Jakob. To je nagrada za turistično kakovost in odličnost v regiji Alpe-Jadran. Na natečaj, ki je letos razpisan na tematiko Inovativni in izvirni načini vključevanja nepremične kulturne dediščine v turizem, se lahko prijavite še do 10. januarja 2013.
Preberi več
7. 1. 2013

Novost na sejmu 2013 - Ribolovni turizem

Pomembna novost letošnjega sejma je Ribolovni turizem v Sloveniji, ki ga predstavljata Ribiška zveza Slovenije z ribiškimi družinami in Zavod za ribištvo Slovenije.
Preberi več