SI
Show menu

Uspešno izpeljan 32. sejem Alpe-Adria

28. 3. 2022

Za nami sta 32. sejem za zeleni in aktivni turizem Alpe-Adria in 15. mednarodni strokovni Sejmi okusov GASTexpo & Sladoled, v organizaciji Primorskega sejma. Na Gospodarskem razstavišču se je predstavilo prek 300 turističnih ponudnikov iz Slovenije, Avstrije, Bosne in Hercegovine, Češke, Hrvaške in Italije. Z eno vstopnico si je oba sejma ogledalo več kot 10.000 ljudi. V ospredju letošnjega sejma sta bila zeleni, aktivni t.i. outdoor turizem in trajnostna naravnanost. Na drugi strani pa tudi zdravstvena situacija, ki ni naklonjena masovnemu druženju in nas kot turiste pospešeno usmerja v aktivnosti v neokrnjeni naravi.

Na otvoritvi je bila podeljena 11. nagrada Jakob za odličnost in kakovost v turizmu. Letošnji ambasadorji na temo Inovativna kolesarska doživetja so postali ARS VIVA, Zavod za kulturno integracijo in socializacijo družbenih skupin s projektom Kolesarstvo za gibalno ovirane osebe. 

Gospodarsko razstavišče in Primorski sejem sta od vsake prodane vstopnice 1 evro darovala Rdečemu križu Slovenije za pomoč beguncem iz Ukrajine.

 

Novice

28.03.2022

Uspešno izpeljan 32. sejem Alpe-Adria

Za nami je 32. sejem za zeleni in aktivni turizem Alpe-Adria in 15. mednarodni strokovni Sejmi okusov GASTexpo & Sladoled, v organizaciji Primorskega sejma ...
Preberi več >>
23.03.2022

32. sejem Alpe-Adria tudi uradno odprt

32. sejem za zeleni in aktivni turizem Alpe-Adria, ki bo na Gospodarskem razstavišču potekal ...
Preberi več >>
28.02.2022

11. nagrada Jakob  - ˝Inovativna kolesarska doživetja˝

Nagrada Jakob za odličnost in kakovost v turizmu, ki jo v okviru turističnega sejma Alpe-Adria podeljujemo že 11. leto zapored ima novega ambasadorja ...
Preberi več >>
Arhiv novic »