SI
Show menu

Novice - Januar 2013

25. 1. 2013

Popotniški kotiček z Zvonetom Šerugo

Filipini? Indonezija? Namibija ali Uganda? Z afriškim potovalnim motorjem BMW GS 1200 Adventure in s šotorom. S popotniškim klubom Shappa.
Preberi več
24. 1. 2013

Dolenjska - drugačna doživetja

Kompas Novo mesto predstavlja nekatere turistične novosti svoje regije. Ena izmed njih je Zgodba o Slaku na Rudolfovem splavu, posvečena spominu na našega velikega rojaka Lojzeta Slaka
Preberi več
24. 1. 2013

Nagrade podeljene

Na današnji uradni otvoritvi so bile podeljene tudi nagrade. Posebna komisija v sestavi, prof. dr. Janez Bogataj, predsednik, ter člana, Joško Sirk, gostilničar in dobitnik Michelinove zvezdice iz sosednje Italije, in Lojze Wieser, založnik in kulinarik iz Avstrije, so pod letošnjo temo Inovativni in izvirni načini vključevanja nepremične kulturne dediščine v turizemmed kandidati izbrali ˝Hišo presenečenj v Gmündu˝.
Preberi več
23. 1. 2013

Od jutri parada turizma na GR

Načrtujete v prihajajočih mesecih in tednih oddih za podaljšan vikend ali praznike? In počitnice v poletnih mesecih? Vabljeni po ideje in informacije na Gospodarsko razstavišče, kjer bo od jutri, 24., do nedelje, 27. januarja potekal turistični sejem Alpe–Adria: Turizem in prosti čas.
Preberi več
23. 1. 2013

Vinske ceste kot del vinskega turizma

Letošnja novost na sejmu je prvo strokovno Srečanje vinarjev, vinogradnikov in strokovnjakov s področja turizma iz regije Alpe-Jadran. Obsega strokovno konferenco z okroglo mizo s predstavijo vinskega turizma: Vinske ceste kot del vinskega turizma v različnih regijah Alpe-Jadran.
Preberi več
22. 1. 2013

Spoznajte (ne)znano zamejstvo

Bi se kdaj odpravili na enodnevni izlet ali krajši oddih na ono stran meje? Obiskali Slovensko Porabje na Madžarskem, avstrijsko Koroško ali Štajersko ali pa Benečijo, Rezijo, Kanalsko dolino, Tržaško in Goriško v sosednji Italiji?
Preberi več
21. 1. 2013

Odkrivajte Slovenijo s QR kodo

Na razstavnem prostoru Združenja turističnih vodnikov Slovenije se predstavljajo topografski zemljevidi Slovenije, prek katerih dostopate na 140.000 točk, vrednih obiska, na osnovi 194 »kurjih kod« (QR kod) in pametnega telefona ali s pomočjo klasičnega brskalnika na računalniku.
Preberi več
20. 1. 2013

Nordijska hoja in tek

Radi tečete? Je nordijska hoja vaša najljubša oblika rekreacije? Ali zgolj razmišljate, da bi se začeli ukvarjati s tekom ali nordijsko hojo? Začetnike in vse tiste, ki bi želeli izboljšati tehniko teka ali nordijske hoje, kako pravilno teči in katere so pravilne tehnike nordijske hoje, vabimo na demonstracije teka in nordijske hoje.
Preberi več
15. 1. 2013

Oglejte si sejem z vodniki

Individualne obiskovalce in organizirane skupine bodo po sejmu usmerjali in jih strokovno vodili predstavniki Združenja vodnikov Slovenije.
Preberi več
14. 1. 2013

Lesena plovba na sejmu Alpe-Adria

Zakaj ne iz lesa? Zakaj ne na podlagi izkušenj, ki segajo več kot 100 let v preteklost? Inovativno, tako da združuje tradicijo z moderno gradnjo in tehnologijo, svoje rokodelske spretnosti in veščine na Salonu plovil vse dni sejma demonstrira rokodelec Anže Logar, samostojni podjetnik, ki zastopa blagovno znamko Lakercraft.
Preberi več

Novice

22.02.2023

Uspešno izpeljan 33. sejem Alpe-Adria

Sejem turizma, kampinga in karavaninga Alpe-Adria, ki ga že tradicionalno spremljajo ...
Preberi več >>
13.02.2023

VABILO na dogodek Alpe Adria - čezmejno povezovanje okusov, turizma in priložnosti

Kako poročiti okuse v celotni regiji? Kako to uspeva Celovcu že 5. leto?
Preberi več >>
03.01.2023

Prijave za nagrado Jakob možne še do 10. januarja

Podaljšali smo rok za prijavo in oddajo dokumentacije.
Preberi več >>
Arhiv novic »