SI
Show menu

Nagrada Jakob

NAGRADA JAKOB 2023 – Mednarodna nagrada za inovativnost, kakovost in odličnost v turizmu

Tema 12. izbora za nagrado Jakob je "Tematska pot kot turistični proizvod".

Outdoor panoga aktivnega, zelenega turizma predstavlja priložnost za razvoj turizma v regiji Alpe Jadran, kar morajo izkazovati tudi projekti. Na skrbno načrtovanih in urejenih poteh se morajo razkriti posebnosti naravnega ali kulturnega okolja. Praviloma naj bodo te poti lahke, poučne, večinoma dostopne v vseh letnih časih. Izpostavljajo lahko rastlinski, živalski svet, kulturno dediščino, kulinariko in druge lokalne posebnosti. 

Z nadgraditvijo teh poti v smislu turističnega proizvoda, naj se odpira priložnosti za ustvarjanje zelenih, pet zvezdničinih doživetij, ki omogočajo razvoj butičnega, nemnožičnega turizma. Projekti morajo upoštevati varovanje naravnega okolja in biti zasnovani odgovorno in v sožitju z naravnim okoljem. lmeti morajo vsa potrebna formalna soglasja. lzvedba mora biti strokovna, udeležencem mora biti zagotovljena varnost. Predstavljati morajo doživetja za udeležence in vsebovati inovativne pristope. 

Strokovna komisija bo upoštevala vse delujoče projekte in na osnovi izpolnjevanja zgoraj navedenih elementov izbrala pet najboljših. 

Med petimi bo izbrala najboljšega, ki bo prejel nagrado Jakob za leto 2023 in naziv Ambasador tematskih poti.


Dobitniki nagrad iz preteklih let »

Novice

19.10.2022

Prijave za nagrado Jakob 2023 so odprte!

Tema 12. izbora za nagrado Jakob je "Tematska pot kot turistični proizvod".
Preberi več >>
17.10.2022

33. sejem Alpe-Adria od 15. do 18. februarja 2023

33. sejem Alpe-Adria – sejem turizma, kampinga in karavaninga bo potekal od 15. do 18. februarja 2023
Preberi več >>
28.03.2022

Uspešno izpeljan 32. sejem Alpe-Adria

Za nami je 32. sejem za zeleni in aktivni turizem Alpe-Adria in 15. mednarodni strokovni Sejmi okusov GASTexpo & Sladoled, v organizaciji Primorskega sejma ...
Preberi več >>
Arhiv novic »