SI
Show menu

Za obiskovalce

Sejem je edinstvena priložnost, da se pobliže spoznamo med seboj. Regije iz sosednjih oziroma bližnjih držav skupnega prostora Alpe-Jadran. Drugi nas in mi druge. Da pa tudi slovenski turist odkrije in prepozna, kako raznolika in hkrati avtentična je zelena, zdrava in aktivna Slovenija. Cilj je pot, pravijo. Prvi cilj na tej poti pa je sejem – Mag. Iztok Bricl, direktor Gospodarskega razstavišča

Poiščite svojo avanturo v ponudbi za zeleni, aktivni in zdravi turizem.

Sejem Alpe-Adria želi obiskovalcem predstaviti turistične ponudnike, ki ponujajo ideje za preživljanje prostega časa, počitnic, izletov ter predstavljajo enkratna doživetja zanje (storitve, opremo, izobraževanje, izkušnje, doživetja, spoznavanje novosti …).


Vas zanima, kateri tip turista ste?

  • Ste zasvojeni s potovanji? Ljubitelj bolj ali manj oddaljenih aktivnih potovanj in raziskovanj? Ljubitelj samostojno organiziranega dopusta?  – potem ste POPOTNIK.
  • Zasvojenec s krajšimi in daljšimi počitnicami? Vaš cilj je dobro počutje v času počitnic in čim več krajših počitnic – potem ste POČITNIKAR.
  • Ljubitelj kratkih izletov v bližnjo in daljno okolico in vas zanimajo kultura, umetnost in zgodovina ter občudujete znamenitosti urbanega okolja (urbani turisti) – potem ste IZLETNIK.
  • Ljubitelj aktivnega preživljanja prostega časa? Svoj prosti čas, izlete, vikende, počitnice posvečate nišnim interesom (kolesarji, pohodniki, ljubitelji adrenalinskih športov, golfisti, ribiči, ljubitelji eko turizma, čebelarji itd.) – potem ste AKTIVNI TURIST.
  • Iščete personalizirana doživetja, ki vam omogočajo osebno rast in odmik od hitrega življenjskega tempa, da si napolnite baterije in poskrbite za svoje celostno zdravje (detox, razvajanje, umiritev, sproščanje) – potem ste RELAKSIRANEC.
  • Ste ljubitelji kulinaričnih doživetij v prijetnem okolju s spoznavanjem zdrave, lokalno pridelane hrane in pijače? Želite okusiti in izkusiti presežke – potem ste GASTRONOM.
  • Tehnološko napreden turist? Dostopate do informacij, ki vas zanimajo, in primerjate ponudbe ter dopolnjujete svoje izkušnje skozi virtualni svet. Pomemben vam je trajnostni pristop do družbe in okolja. Izredno vešči in vajeni ste komuniciranja po družbenih omrežjih. Na potovanjih pa vas morda bolj privlačijo zabavne prireditve, koncerti idr.., manj pa konvencionalne kulturne znamenitosti – potem ste DIGITALEC.

Novice

04.06.2021

Sejem Narava-zdravje – priložnost za vas

Je vaša dejavnost s področja turizma, s področij kulinarike, gibanja ali wellnessa? Je kakorkoli povezana z zdravo in lokalno pridelano hrano? Ste med ponudniki aktivnega turizma ter vas nagovorijo ...
Preberi več >>
03.06.2021

Avtokampi.si – vaš vodnik pri prestopu mej in varnem oddihu

Ne sledite več barvam od rdeče do zelene in različnim pogojem pri prestopu mej s posameznimi državami? Na Avtokampi.si, ki je tudi partner sejma Alpe-Adria, najdete na enem mestu zbrane ažurne informacije ...
Preberi več >>
01.06.2021

Odpiramo vrata sejmom

Naše sejemske ekipe vedno znova upajo na dogodke v živo in jih zavzeto načrtujejo, zato vam veseli sporočamo, da septembra odpiramo vrata našim sejmom. Od 7. do 12. septembra se tokrat skupaj predstavljata graditeljski Dom ...
Preberi več >>
Arhiv novic »