Alpe-Adria

AI v travel industriji: pomen digitalne arhitekture

Predavanje “AI v Travel industriji: Pomen digitalne arhitekture” se bo poglobljeno posvetilo vplivu umetne inteligence (AI) na širše področje Travel industrije, s posebnim poudarkom na izboljšanju izkušenj gostov in operativni učinkovitosti. Izpostavili bomo, kako AI pogovorni roboti in virtualni asistenti zagotavljajo neprekinjeno, personalizirano podporo, kar bistveno prispeva k zadovoljstvu in udobju popotnikov. Poudarek bo na priporočilnih sistemih, ki obdelujejo individualne preference za prilagajanje potovalnih načrtov. Predstavljena bo tudi ključna vloga digitalne arhitekture, ki zagotavlja interoperabilnost in učinkovit pretok podatkov med različnimi programskimi rešitvami.

Predavanje je namenjeno ponudnikom turističnih namestitev in destinacij, saj jim ponuja vpogled v najnovejše trende in tehnologije. Osredotočili se bomo na to, kako lahko AI in digitalna arhitektura pomagata pri prilagajanju ponudbe zahtevam sodobnega potrošnika in kako lahko tehnologija pomaga ostati korak pred konkurenco. Predavanje bo ponudilo znanje in vpoglede, ki so ključni za razumevanje in izkoriščanje potenciala AI v Travel industriji, s ciljem ohranjanja konkurenčnosti in sledenja aktualnim trendom.

Predavatelj:

Matej Kalan – je partner v podjetju Forward, ki se ukvarja z digitalnim marketingom v turistični industriji. Forward sodeluje z vodilnimi slovenskimi turističnimi destinacijami in ponudniki nastanitev, kar Mateju omogoča edinstven vpogled v potrebe in izzive sektorja. Njegova strokovnost in izkušnje so pomembno prispevale k ekploziji razvoja v turizmu Kranjske Gore, predvsem preko učinkovite uporabe digitalnih platform.
Matejeve izkušnje niso omejene samo na njegovo delo pri Forwardu. Je cenjen mentor mladih podjetnikov in aktivno vključen v sodelovanje z akademsko sfero. Kot nekdanji državni sekretar za digitalno preobrazbo ima globoko razumevanje digitalizacije in inovacij. Znan je po svojem analitičnem in futurističnem pristopu k reševanju izzivov, kar ga uvršča med vodilne strokovnjake za digitalno arhitekturo v turistični industriji.

Organizator: Forward agency