SI
Show menu

Kamping in karavaning 2020

Kamping in karavaning še večja

Steklena dvorana (C) ter montažna dvorana

Na 2.500 kvadratnih metrih razstavnih površin si lahko tudi tokrat ogledate avtodome in počitniške prikolice ter predelane kombije uveljavljenih znamk in opremo zanje. Na sejmu bo sodelovala tudi Mreža postajališč za avtodome po Sloveniji (MPZA), Caravaning Club Slovenije (CCS) in osrednji specializirani medij na področju kampinga in karavaninga, revija Avto-Dom.

Avtodomi bodo tako kot na zadnjem sejmu lahko parkirali na zunanjih površinah. Tokratna novost pa je, da bosta na sejmu za obiskovalce organizirana  tudi nakup in prodaja rabljenih avtodomov. Pri prodaji jim bodo z nasveti pomagali tudi izkušeni partnerji revije Avto-dom. Prostor za prodajo bo na zunanji ploščadi sejma, kjer bo možen tudi priklop na elektriko. 

Posvet o razvoju avtodomarskega turizma Slovenija – avtodomarjem prijazna dežela
Sreda, 29. 1. 2020 ob 11. uri, dvorana Urška

Zaradi specifičnih potreb avtodomarjev, ki so veliko bolj mobilni kot klasični karavaning turisti s počitniškimi prikolicami, so v državah, v katerih je avtodomarski turizem najbolj razvit, začeli postavljati najprej posebna parkirišča, potem pa tudi vse več postajališč za avtodome. 

Na pobudo Mreže postajališč za avtodome po Sloveniji smo se tudi pri nas pred leti začeli prilagajati sodobnim trendom evropskega avtodomarskega turizma. Tako so se v Mrežo postajališč za avtodome, katere pobudnik je župan Občine Mirna Dušan Skerbiš, začele vključevati tudi druge slovenske občine. Zdaj imamo v Sloveniji v 88 občinah 165 postajališč in počivališč ter parkirišč za avtodome. Vabljeni na posvet o nadaljnjih usmeritvah celovitega razvoja avtodomarskega turizma v Sloveniji s poudarkom na širitvi mreže postajališč za avtodome. Na posvet so vabljeni vsi župani slovenskih občin, saj prav lokalne skupnosti lahko najbolj prispevajo k pospešenemu razvoju tega za Slovenijo zelo pomembnega in perspektivnega  segmenta celovite turistične ponudbe.


Na sejmu sodelujejo:


ADRIA PLUS, d.o.o. Novo mesto
ARETTA d.o.o.
AVTOCENTER MARTIN STIPIČ s.p.
CARAVANING CLUB SLOVENIJA
KOPTEX d.o.o.MEGA TEKSTIL, d.o.o.
ROBETA d.o.o.
SOLES, d.o.o. - HIŠA NA KOLESIH
AVTODOMAR.si
TOURNE MOBIL d.o.o.
ZALOŽBA AVTODOM d.o.o.
WASUP, d.o.o.

Novice

28.03.2022

Uspešno izpeljan 32. sejem Alpe-Adria

Za nami je 32. sejem za zeleni in aktivni turizem Alpe-Adria in 15. mednarodni strokovni Sejmi okusov GASTexpo & Sladoled, v organizaciji Primorskega sejma ...
Preberi več >>
23.03.2022

32. sejem Alpe-Adria tudi uradno odprt

32. sejem za zeleni in aktivni turizem Alpe-Adria, ki bo na Gospodarskem razstavišču potekal ...
Preberi več >>
28.02.2022

11. nagrada Jakob  - ˝Inovativna kolesarska doživetja˝

Nagrada Jakob za odličnost in kakovost v turizmu, ki jo v okviru turističnega sejma Alpe-Adria podeljujemo že 11. leto zapored ima novega ambasadorja ...
Preberi več >>
Arhiv novic »