SI
Show menu

Kamping in karavaning

Letos prvič z nami Kamping in karavaning

Steklena dvorana – C

Kamping in karavaning sta v evropskem prostoru v nezadržnem porastu in Slovenija tudi tu ni nikakršna izjema. Tudi pri nas sledimo trendu, avtodomi in počitniške prikolice se vztrajno množijo. Čedalje več pa jih je videti tudi v hladnejšem delu leta, ko se ljubitelji potepanj odpravijo na sneg, v terme ali pa raziskovat bližnje in tudi bolj oddaljene kraje.

Na ogled so predelani kombiji, avtodomi s spalnim nadstreškom, polintegrirci in integrirci najnovejših modelov. Sodelujejo tudi pobuda Mreže postajališč za avtodome po Sloveniji, Caravaning Club Slovenije in specializirani medij za kamping in karavaning, revija Avto-Dom.

Posvet o razvoju avtodomarskega turizma Slovenija – avtodomarjem prijazna dežela
Sreda, 30. 1. 2019, ob 14. uri, Steklena dvorana

Zaradi specifičnih potreb avtodomarjev, ki so veliko bolj mobilni kot klasični karavaning turisti s počitniškimi prikolicami, so v državah, v katerih je avtodomarski turizem najbolj razvit, začeli postavljati najprej posebna parkirišča, potem pa tudi vse več postajališč za avtodome. 

Na pobudo Mreže postajališč za avtodome po Sloveniji smo se tudi pri nas pred petimi leti začeli prilagajati sodobnim trendom evropskega avtodomarskega turizma. Tako so se v Mrežo postajališč za avtodome, katere pobudnik je župan Občine Mirna Dušan Skerbiš, začele vključevati tudi druge slovenske občine. Zdaj imamo v Sloveniji v 88 občinah 165 postajališč in počivališč ter parkirišč za avtodome. Vabljeni na posvet o nadaljnjih usmeritvah celovitega razvoja avtodomarskega turizma v Sloveniji s poudarkom na širitvi mreže postajališč za avtodome. Na posvet so vabljeni vsi župani slovenskih občin, saj prav lokalne skupnosti lahko najbolj prispevajo k pospešenemu razvoju tega za Slovenijo zelo pomembnega in perspektivnega  segmenta celovite turistične ponudbe.


Na sejmu sodelujejo:


ADRIA PLUS, d.o.o. Novo mesto — http://www.adria-plus.si
CARAVANING CLUB SLOVENIJA | Društvo avtodomarjev Slovenije — http://www.ccs-si.com
EFFECTUS d.o.o. — http://www.effectus-consulting.hr
GEBETSROITHER INTERNATIONAL GmbH — http://www.gebetsroither.com
HIŠA NA KOLESIH — http://www.hisanakolesih.com
MEGA TEKSTIL, d.o.o. — http://www.megamobil.si
O.T.B. d.o.o.
OBČINA MIRNA — http://www.mirna.si, http://www.camperstop.si
PRIMI d.o.o. — http://primi.si/domov.html
Revija Avto-dom — http://www.zalozba-avtodom.si
ROBETA d.o.o. — http://www.robetamobil.si
SOVEN - naravna ležišča za avtodom in prikolico
TOURNE MOBIL d.o.o. — http://www.tourne-mobil.com