SI
Show menu

Novice

28. 1. 2012

Podeljena priznanja Naša Slovenija 2011

Priznanja Naša Slovenija so letos v štirih kategorijah podelili že tretjič. Tokrat v sklopu sejma Alpe-Adria: Turizem in prosti čas.
Preberi več
27. 1. 2012

Sejem je živ, okusen in zabaven

Vse do nedelje je na Gospodarskem razstavišču eden najbolj živahnih in pestrih sejmov v Sloveniji. Sejem s področja turizma, ki nosi od lani ime Alpe-Adria, je uradni turistični dogodek regije Alpe-Jadran, ki vključuje 10 posamičnih regijAvstrije, Italije, Madžarske, Slovenije in Hrvaške.
Preberi več
27. 1. 2012

Prvi dan Alpe-Adria minil nadvse uspešno

Včeraj zvečer so se tudi uradno odprla vrata sejma Alpe–Adria: Turizem in prosti čas ter Salona plovil. Tokrat se na GR predstavlja prek 300 turističnih ponudnikov iz 11 držav ter 16 navtičnih podjetij, in sicer po destinacijah in turističnih produktih. Sejem je uradno največji turistični dogodek v regiji Alpe-Jadran, Ljubljana pa njeno turistično središče.
Preberi več
24. 1. 2012

Turizem Ljubljana z Osrednjo Slovenijo

Na sejmu Alpe–Adria se predstavlja tudi Turizem Ljubljana v okviru regije Osrednja Slovenija.
Preberi več
24. 1. 2012

Novost sejma - kulinarika in vino

Največja novost letošnjega sejma Alpe-Adria je poudarek na kulinariki in vinu. V okviru sejma se pred očmi obiskovalcev odvija mednarodno tekmovanje kuharjev JV Evrope, predstavljajo pa se tudi slovenski vinarji. V okviru Vinske družbe Slovenije lahko okusite slovenska vina in se poučite o razlikah med njimi
Preberi več
23. 1. 2012

Destinacije zunaj regije AJ

Sejem je v regiji AJ edini sejem, ki javnosti predstavlja turistično ponudbo glede na destinacije, iz katerih razstavljavci prihajajo, in glede na produkte iz razstavnega programa.
Preberi več
22. 1. 2012

Alpe-Adria: prostor srečevanj

Tudi letos na sejmu potekajo stanovska srečanja turističnih vodnikov in turističnih novinarjev z območja Delovne skupnosti Alpe-Jadran.
Preberi več
21. 1. 2012

Aktivna Slovenija

Pod tem naslovom (Active Slovenija) se na sejmu s projektom aktivnega preživljanja prostega časa v Sloveniji predstavljaZdruženje slovenskih žičničarjev - GIZ.
Preberi več
20. 1. 2012

Mednarodno kuharsko tekmovanje

V sodelovanju z Društvom kuharjev in slaščičarjev Slovenije in drugimi partnerji pripravljamo na sejmu Alpe-Adria: Turizem in prosti čas pravo mednarodno kuharsko tekmovanje (Global Chef Challange), ki se bo odvijalo pred očmi obiskovalcev.
Preberi več
20. 1. 2012

JAKOB izbran

Dobitnik nagrade Jakob, priznanja za turistično kakovost in odličnost v regiji Alpe–Jadran, pod letošnjo temo Inovativni turistični proizvodi na področjih alternativnih oblik oddiha in sprostitev, je izbran!
Preberi več