SI
Show menu

Novice

27. 9. 2012

Svetovni dan turizma in sejem Alpe-Adria

Sejem Alpe-Adria, ki se vsako leto na Gospodarskem razstavišču odvije konec januarja, spodbuja razvoj turizma tudi v luči trajnostnega razvoja. Današnji svetovni dan turizma je namenjen prav tej temi: Turizem in trajnostna energija - gonilna sila trajnostnega razvoja.
Preberi več
15. 6. 2012

Sodelujte na natečaju za nagrado Jakob

Nagrada Jakob za turistično kakovost in odličnost v regiji Alpe–Jadran za leto 2013 bo podeljena za naslednjo tematiko:Inovativni in izvirni načini vključevanja nepremične kulturne dediščine v turizem.
Preberi več
25. 4. 2012

Sejem Alpe-Adria razpisan

Največja prireditev s področja turizma v regiji Alpe–Jadran vabi turistične akterje k prijavi. Sejem bo potekal od 24. do 27. januarja 2013 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.
Preberi več
31. 1. 2012

Najbolj inovativna in vedra stojnica po oceni bralcev Nedeljskega

V akciji Nedeljskega so na sejmu Alpe-Adria: Turizem in prosti čas s pomočjo bralcev - sodelovalo jih je 42 - iskali najbolj inovativno, vedro in prikupno stojnico. Močno je zmagala stojnica Term Čatež.
Preberi več
30. 1. 2012

Alpe-Adria: okusili smo raznolikost užitkov, okusov in vonjev

Včeraj zvečer so se tudi uradno zaprla vrata sejma Alpe-Adria: Turizem in prosti čas ter Salona plovil. Sejem s področja turizma, ki nosi od lani ime Alpe-Adria, je uradni turistični dogodek regije Alpe-Jadran, ki vključuje 10 posamičnih regij Avstrije, Italije, Madžarske, Slovenije in Hrvaške.
Preberi več
28. 1. 2012

Podeljena priznanja Naša Slovenija 2011

Priznanja Naša Slovenija so letos v štirih kategorijah podelili že tretjič. Tokrat v sklopu sejma Alpe-Adria: Turizem in prosti čas.
Preberi več
27. 1. 2012

Sejem je živ, okusen in zabaven

Vse do nedelje je na Gospodarskem razstavišču eden najbolj živahnih in pestrih sejmov v Sloveniji. Sejem s področja turizma, ki nosi od lani ime Alpe-Adria, je uradni turistični dogodek regije Alpe-Jadran, ki vključuje 10 posamičnih regijAvstrije, Italije, Madžarske, Slovenije in Hrvaške.
Preberi več
27. 1. 2012

Prvi dan Alpe-Adria minil nadvse uspešno

Včeraj zvečer so se tudi uradno odprla vrata sejma Alpe–Adria: Turizem in prosti čas ter Salona plovil. Tokrat se na GR predstavlja prek 300 turističnih ponudnikov iz 11 držav ter 16 navtičnih podjetij, in sicer po destinacijah in turističnih produktih. Sejem je uradno največji turistični dogodek v regiji Alpe-Jadran, Ljubljana pa njeno turistično središče.
Preberi več
24. 1. 2012

Turizem Ljubljana z Osrednjo Slovenijo

Na sejmu Alpe–Adria se predstavlja tudi Turizem Ljubljana v okviru regije Osrednja Slovenija.
Preberi več
24. 1. 2012

Novost sejma - kulinarika in vino

Največja novost letošnjega sejma Alpe-Adria je poudarek na kulinariki in vinu. V okviru sejma se pred očmi obiskovalcev odvija mednarodno tekmovanje kuharjev JV Evrope, predstavljajo pa se tudi slovenski vinarji. V okviru Vinske družbe Slovenije lahko okusite slovenska vina in se poučite o razlikah med njimi
Preberi več